9.9.18 - (0)

Leeslinks voor op zondag:

Britpop Is Back!
De Guardian over een trend die me ook al was opgevallen: dat steeds meer Britpopbands uit de jaren negentig weer bij elkaar komen voor live-optredens. Niet dat ze allemaal per se in de 're√ľnie'-categorie passen maar als ik de concertagenda er bij pak zou ik de komenden maanden naar Ash, Suede, Glasvegas, de Mull Historical Society en Collapsed Lung kunnen gaan. Ik denk dat ik het allemaal maar aan me voorbij laat gaan (alhoewel ik de Happy Mondays eigenlijk nog wel een keer zou willen zien).

Sing Me A Horse
Muziekjournaliste Jessica Hopper brengt later deze maand het autobiografische boek Night Moves uit en is daarom een pr-nieuwsletter begonnen waarin je kunt vinden waar, in Amerika, ze komt voorlezen enzo maar ook, in deze eerste editie, over het gebruik van het woord horse in de popmuziek door de jaren heen. Dit naar aanleiding van Kacey Musgraves' nog steeds fantastische single, High Horse.

What We're Listening To On Tour
Wat is een leeslinks-op-zondag zonder een bijdrage van St Etienne? De band is zojuist begonnen aan een Amerikaanse toer en weblog Brooklyn Vegan vroeg aan Bob, Pete en Sarah waar ze momenteel zo naar luisteren.

Burning Daylight Album Infomercial
Videobonus. Time The Teacher van Jerry David Decicca is een van m'n favoriete albums van het jaar tot nu toe. Hij blijkt een productief type want aan het eind van de maand verschijnt de opvolger al. Ter voorpret en promotie maakte hij voor op Youtube een (visueel lekker eenvoudig) filmpje waarin hij kort vertelt over z'n favoriete platen met speciale aandacht voor de albums waarop Gary Mallaber op drums - Van Morrison's Moondance en Bruce Springsteen's Lucky Town bijvoorbeeld - want die speelt ook op deze nieuwe plaat.

Het plaatje van vandaag heb ik van Twitter gestolen.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics