4.11.18 - (0)

Leeslinks voor op zondag:

Revelations From Lou Reed's Archivist
Lang en zeer informatief interview met Don Fleming, die ik vooral ken als producer uit de jaren negentig, maar die er blijkbaar al die jaren ook een parallelle carriere als archivaris op na hield en nu ingehuurd is om het archief van niemand minder dan Lou Reed te ontsluiten.

On The Making Of Give Out But Don't Give Up
De recente release van de zogenaamde Memphis sessions versie van hun album Give Out But Don't Give Up is een van de belachelijkste platen die Primal Scream ooit uitbracht. En d'r is wat dat betreft nogal wat competitie. En toch vind ik het altijd leuk om interviews met zanger/frontman Bobby Gillespie te lezen. En dan vertelt hij dit weekend in de Guardian ook nog over z'n favoriete boek/tv-serie/film/muziek/etc. van het moment.

The Story Behind Jane Birkin’s Transformation Into Melody Nelson
Nou ja, dat dus. Over hoe de foto van Jane Birkin op de hoes van Serge Gainsbourg's Histoire de Melody Nelson tot stand kwam.

A Life Less Ordinary
Interview met Chilly Gonzales.

The Story of the Hardcore Concert That Birthed the Beastie Boys
Audiobonus. Fragment uit de luisterboekversie van het splinternieuwe Beastie Boys Book. Hier lezen Mike D en Ad-Rock zelf voor over het eerste concert van Black Flag aan de oostkust van de VS, in de Peppermint Lounge nabij Times Square.

A Beautiful, Sophisticated, Melancholy Image Of Bryan Ferry
Het plaatje van vandaag is een still uit dit filmpje dat Neil Tennant van de Pet Shop Boys maakte voor Frieze over Bryan Ferry en in het bijzonder de hoes van z'n tweede solo-album Another Time, Another Place uit 1974. Van Tennant is er net een boek met z'n verzamelde songteksten verschenen. Reden voor de Guardian voor een interview.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics