24.2.19 - (0)

Leeslinks voor op zondag:

Benny Sings Gaat Voor Goud en Faalt Hartstochtelijk
Ik ken de muziek van Benny Sings nog van de tijd dat ik lokale muziek draaide op de lokale radio in Amsterdam meer dan een decennium geleden. Ik was best gecharmeerd van z'n meer poppy liedjes maar vond z'n output in het algemeen vaak iets te jazzy. Ik zag z'n naam in de tussentijd nog wel eens opduiken maar ik besteedde er verder weinig aandacht aan. Hij scheen het goed te doen in Japan. Was vorig jaar dus nogal verbaasd dat hij ineens opdook in de contreien van Tyler, the Creator en op de best wel leuke single Loving Is Easy van Rex Orange Country. En dat z'n nieuwe album deze week verscheen bij het best wel legendarische hiphop/funk-label Stones Throw. Het veelbelovende nieuwe Nederlandse muziekwebsite Front voelt hem over dit alles aan de tand. (De muziek vind ik over het algemeen nog steeds een paar tandjes te jazzy).

She’s a risk taker. She came to f***ing Afghanistan!
Interview met regisseur Seamus Murphy over A Dog Called Money, de film die hij maakte over/met PJ Harvey. De documentaire ging recentelijk in premiere op het filmfestival van Berlijn (de eerste recensies zijn niet echt positief) en ik heb geen idee wanneer hij elders te zien gaat zijn.

Track By Track
Julia Jacklin (foto boven) licht stuk voor stuk de tracks op haar toffe nieuwe album Crushing toe.

It’s The Return Of The Legendary NME Crossword
Nou ja, dat dus. Het legendarische kruiswoordraadsel uit de papieren NME is terug online. Van de hand van dezelfde maker als vroeger en alles. Alleen een beetje jammer dat ze er geen handige uitprintbare versie van hebben gemaakt.

5 Of A.J. Soprano's Best Nu-Metal T-Shirts
Mode update.



pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics