3.3.19 - (0)

Leeslinks voor op zondag:

Interview With Shiva Feshareki
Op plaat word ik een beetje nerveus van de muziek van experimental turntablist Shiva Feshareki. Het is me allemaal iets te piep-knor. Maar live - zoals een paar weken terug in Aures, onder Waterloo Station - vind ik het erg tof. Zelfs als je niet helemaal begrijpt hoe ze de geluiden nu precies manipuleert met de digitale snufjes in het mengpaneel en dergelijke. Gewoon het feit dat je die ene draaitafel ziet draaien - al dan niet de goeie kant op - en de naald over de plaat ziet stuiteren of scratchen en dat iemand daar gecontroleerd mee bezig is, helpt bij mij een gevoel van structuur te creeëren.

Visitations
Interview met Pictish Trail over het Visitations-project dat hij met z'n Lost Map label opzette. In dit kader nodigde hij bevriende muzikanten - meest recent bijvoorbeeld twee leden van British Sea Power die samen opereren onder de naam Slow Tree - uit om een weekje in een hutje op het eiland Eigg, een van de Schotse Binnen-Hebriden, te logeren en liedjes op te nemen.

Phoebe Bridgers’ Guide To The Internet
Phoebe Bridgers (bekend van solo, boygenius en, meest recent, Better Oblivion Community Center met Conor Oberst) over haar favoriete memes, youtubers en instagrammers.

Chilly Gonzales Pop Music Masterclass
Videobonus. Nieuwe aflevering van Chilly Gonzales's Pop Music Masterclass serie. Hier legt hij in vier minuten Bohemian Rhapsody van Queen uit.

Het plaatje van vandaag is een still uit het promo-filmpje voor de nieuwe collectie van Kent & Curwen, het kledinglabel van David Beckham, waarin ze samenwerken met de Stone Roses (en, voor zo ver ik het begrijp, hun logo op designs van klassieke Stone Roses bandshirts hebben genaaid en het vervolgens voor belachelijke bedragen doorverkopen).pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics