26.5.19 - (0)

Leeslinks voor op zondag:

Primal Scream's Most Seminal Moments
Ja, ik weet het. Bobby Gillespie is een belachelijk figuur en Primal Scream is een belachelijke band maar wel een band die én Velocity Girl én Loaded én Rocks hebben geschreven. Oh, en Country Girl. Dus ik blijf graag over ze lezen. Het leukst aan dit stukje is dat Gillespie bij elk nummer op een gegeven moment begint over welke kleren hij op dat moment droeg. Dat was vast ook de vraag van de journalist die het schreef maar je kunt je ook voorstellen dat Gillespie dit zonder expliciete aankondiging had gedaan.

17 Indie Artists on Their Oddest Odd Jobs That Pay the Bills When Music Doesn’t
Sasami, Cass McCombs, Black Belt Eagle Scout, Honeyblood en een dozijn andere indie-muzikanten waar zelfs ík meestal niet van gehoord heb, vertellen wat ze doen om de huur te kunnen betalen want van gewoon liedjes schrijven en spelen gaat dat niet.

The Only Living Band in New York
Mijn favoriete album van het moment is Father of the Bride, de nieuwe van Vampire Weekend. Dit artikel blikt terug op hoe de band in hun begindagen werden ontvangen door de media.

Does Rock ‘N’ Roll Kill Braincells?!
Smakelijke anekdotes ophalen met Roisin Murphy.

Word podcast 299
Audiobonus. Muziektijdschrift The Word bestaat al dik zes jaar niet meer maar Mark Ellen (hoofdredacteur) en David Hepworth (uitgever) maken nog wel met enige regelmaat een podcast met dezelfde titel. Een van de meest recente aflevering is een fijn gesprek met Anne Dudley. Soundtrackcomponiste. Lid van Art of Noise. Onder meer over hoe het is om te werken met Paul Verhoeven.

Het plaatje van vandaag van Say Sue Me kun je kopen op een t-shirt. Of een tote bag.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics