28.7.19 - (0)

Leeslinks (met een literair thema) voor op je zondag:

Meet Lewsberg, Rotterdam’s answer to The Velvet Underground
Interview in de NME met mijn favoriete Nederlandse band van het moment, Lewsberg. De band is blijkbaar vernoemd naar de Rotterdamse schrijver Robert Loesberg. Die ken ik niet maar hij klinkt als een interessant figuur.

Chuck Klosterman Likes Writers Who Aren’t Self-Absorbed Sociopaths
Chuck Klosterman heeft een nieuw boek uit - Raised in Captivity, korte verhalen - en dus doet hij een rondje pr-interviews langs de media. Hier in de New York Times beantwoordt hij vragen over welke boeken hij op z'n nachtkastje heeft liggen en hoe hij z'n boekenkast heeft georganiseerd. En in deze podcast vertelt hij over de raarste dag in z'n leven (met een niet onbelangrijke bijrol voor David Byrne).

Rocking Bob
Bob Stanley van St Etienne over de Dave Clark Five in een column voor Record Collector Magazine. Stanley heeft net een nieuw boek uit, Sleevenotes. Is in een serie waarin muzikanten een dozijn of zo favoriete tracks uit hun eigen oeuvre kiezen en daar vervolgens iets over vertellen. Hij ligt hier op de stapel.

The Insurmountable Influence of The Magnetic Fields
Deze heeft niets met boeken te maken. Owen Ashworth van Advance Base (en vroeger van Casiotone for the Painfully Alone) over wat hij zo bewondert aan het werk van Stephin Merritt van de Magnetic Fields. Ashworth is momenteel op toer door Engeland en (de antwoorden op) deze tweet over de verkeersgewoontes alhier vond ik grappig.

A Factory Affair
Dave Haslam mocht voor z'n nieuwe boek, A Life in Thirty-Five Boxes, een kijkje nemen in de platencollectie van wijlen Tony Wilson. Met veel foto's. Eentje heb ik er geleend voor het plaatje van vandaag bovenaan.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics