9.2.20 - (0)

Leeslinks voor op zondag:

Ivor The Ingenius
Vlak na het overlijden van Ivor Cutler, veertien jaar geleden, schreef Duglas T. Stewart van de BMX Bandits deze obituary voor de Scotland on Sunday. Omdat er zojuist op Chemikal Underground een album is verschenen waarop mensen als Tracyanne Campbell (Camera Obscura), Stuart Murdoch (Belle & Sebastian) en Emma Pollock (Delgados) nummers van Cutler zingen, weer hartstikke actueel.

The Song Sommelier
Ter gelegenheid van het opening van het videoarchief van Radiohead onder de noemer Public Library haalt muziekjournalist Pete Paphides persoonlijke herinneringen op aan de band. Ook leuk (of misschien wel juist) als je de band het leukst vond zo ten tijde van Creep.

De Boekenkast Van...
Dit blog knipt al sinds jaar en dag met enige regelmaat een foto van een meer of minder bekende Nederlander die voor z'n boekenkast staat uit de krant en probeert te achterhalen (in mijn fantastie komt er een vergrootglas aan te pas) welke boeken er precies in die kast staan. Deze keer is muzikant, journalist en schrijver Aafke Romeijn aan de buurt.

This Is The Sound of Sex
Interview met Ezra Furman over hoe het was om de soundtrack voor de Netflix-serie Sex Education te verzorgen.

Does Rock ā€˜Nā€™ Roll Kill Braincells?!
Stephen Malkmus over Kim Gordon, Minutemen, Elastica en scrabble.

Het plaatje van vandaag is geen plaatje maar ik was vorige week helemaal vergeten de januari editie van Pop Muzik te pluggen dus daarom maar gewoon vandaag. De playlist staat ook op Facebook.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics