24.6.20 - (0)

Een van mijn voornaamste voornemens was om níet aan jingles te doen. Een openingstune mocht nog maar verder niets. John Peel had ook geen jingles. In tegenstelling tot de jongetjes van de lokale omroep waar ik ooit met radiomaken begonnen was. Die hadden allemaal mindiscs vol hele luide, hele drukke jingles die ze voor, na, tussen en over de muziek bliezen zodat ze zich eventjes Robert Jensen konden voelen. Maar goed, toen kwam de lockdown en kon ik niet meer naar de radiostudio voor de maandelijkse aflevering van Pop Muzik en moest ik nieuwe edities achter m'n keukentafel in elkaar knutselen en had ik niet zo veel zin meer in heel veel gesproken woord maar wilde ik tóch de diverse tracks van het album van de maand met, zeg maar, een auditieve asterix benadrukken en toen heb ik op google gezocht naar een site waar je een robotstem willekeurige zinnen kunt laat uitspreken, die site 'Pop Muzik: Album of the Month' laten zeggen en die opname heb ik over het intro van de nummers van het album van de maand geplaatst. Na al die jaren toch nog aan de jingle dus.

Dat album van de maand is trouwens Good Songs for Bad People het tweede album van Drab City (alhoewel ze tijdens hun eerste nog door het leven gingen als oOoOO & Islamiq Grrrls). Bij Bandcamp interviewden ze de band een paar dagen terug. Meer info over Pop Muzik vind je op Facebook.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics