28.6.20 - (0)

Leeslinks voor op zondag:

Into The Wood
Special voor The Social Gathering, de online literaire lockdown salon van Londonse bar/concertzaal the Social, haalt Vashti Bunyan herinneringen op aan de reis die ze in 1968 met paard en wagen dwars door Groot Brittanniƫ maakte. Deel 2, waarin ze het onder meer aan de stok krijgen met een beeldhouwer in London omdat hun paard z'n sculpturen als krabpaal gebruikt, is ook de moeite waard.

Yesterday, Tomorrow
Punisher, het hele mooie nieuwe album van Phoebe Bridgers, komt niet met een traditionele bio - een saai pr-verhaaltje over onder welke omstandigheden de plaat is geschreven en opgenomen - maar met een speciaal voor de gelegenheid geschreven kort verhaal van Carmen Maria Machado. Op Reddit heeft iemand het gescand en online gezet.

A Feeling Beyond Words
Uitgebreid interview - slechts 15 vragen maar de antwoorden zijn lang en gedetailleerd - met Sean O'Hagan (Microdisney, High Llamas). Dat album van Cabane dat hij noemt, Grande Est La Maison, met verder ook gastbijdragen van Bonnie 'Prince' Billy en Kate Stables van This Is The Kit, is stiekum een van mijn favorieten van het jaar tot nu toe.

Song Exploder: Money Machine
Audiobonus. Laura Les en Dylan Brady van 100 Gecs doen uit de doeken hoe ze hun gruwelijke hit van vorig jaar, Money Machine, schreven. Ik wist niet dat de band ooit begon om live optredens in Minecraft te geven. Een skill die in het huidige tijdsgewricht goed van pas komt. Dit (geschreven) interview met de band is ook leuk.

Stranger Than Kindness
Het plaatje van vandaag is een foto van het bureau van Nick Cave zoals dat momenteel staat opgesteld in het kader van een, door Gucci gesponsorde, tentoonstelling gewijd aan de zanger/songschrijver in de Koninklijke Deense Bibliotheek in Kopenhagen. Je leest er meer over in deze recensie in Another.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics