27.12.20 - (0)

Leeslinks voor op derde Kerstdag:

The Story Behind Every Song On Phoebe Bridgers’ New Album Punisher
Ik ben in Pocket (die profiel functie gebruik ik niet echt) inmiddels aanbeland bij artikelen die ik in juni van dit jaar gebookmarkt heb om later te lezen. Veel Phoebe Bridgers want die plaat was net uit en iedereen had het er over. Deze, waarin ze iets vertelt over de totstandkoming van elke track op het album, vond ik de moeite van het delen nog waard.

Our Annual Orgy of Self-Congratulation, Grandstanding & Overconsumption
Overal waar je gaat op het moment struikel je over de jaarlijstjes. De meeste vind ik niet zo bijster interessant maar er zijn twee uitzonderingen: die van de Glasgowse platenzaak Monorail (elk jaar trouwens, want lekker dwars en eigenzinnig) en, ergens halverwege dit overzicht van jaarlijstjes van diverse medewerkers en vrienden van Matador Records, de bijdrage (10 Things I Discovered in 2020) van Georgia Hubley van Yo La Tengo.

New Compilation Pays Tribute To American Indie Rock’s Overlooked Pioneers
Een van de leukste compilaties van dit jaar was Strum & Thrum: The American Jangle Underground 1983​-​1987 waarop, de ondertitel vat het goed samen, een paar dozijn Amerikaanse indiegitaarpopliedjes uit de jaren tachtig verzameld worden. Allemaal totaal onbekende bands - Sex Clark Five? The Ferrets? Bangtails? - en daarmee des te toffer. Interessant achtergrondstuk bij Bandcamp.

Har Mar Superstar's Latest Gig
Sean Tillmann aka Har Mar Superstar werkt nu als postbode.

Pop Muzik December 2020
De laatste aflevering van Pop Muzik van het jaar gaat eigenlijk pas morgen, Maandag, de (digitale) ether in maar omdat hij toch al af was en d'r vooral een boel Kerstliedjes in zitten heb ik hem al vast op Mixcloud gezet.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics