14.2.21 - (0)

Leeslinks voor op je zondag:

Rebecca Black On 10 Years Of Friday
Is het echt al weer 10 jaar geleden dat Friday van Rebecca Black viral ging als het Slechtste Popliedje Ooit? In mijn herinnering vond ik het toentertijd eigenlijk wel okay. Ja, de tekst is tenenkrommend en de productie goedkoop maar als liedje zit het tof in elkaar. Maar goed, Black is terug en op basis van dit interview bij Stereogum lijkt ze wonderwel (ze was destijds veertien) weinig psychologische schade aan de hele affaire te hebben overgehouden. En die nieuwe door Dylan van 100gecs geremixte versie is een banger.

The Mystery Of Melody Nelson
Voorproefje van een nieuw boek over Serge Gainsbourg. Welke muzikanten zijn er eigenlijk te horen op s'mans klassieke album Histoire de Melody Nelson?

Does Rock ‘N’ Roll Kill Braincells?!
Interviews met Alan McGee zijn altijd leuk om te lezen. Hier heeft hij het onder meer over Jaoquin Phoenix, Bill Drummond en Coldplay (en ook gewoon over Oasis en de Libertines hoor).

Strider Records
(Oud) interviewtje met de eigenaar van de New Yorkse platenzaak Strider Records. Die bestaat inmiddels niet meer maar zat ongeveer bijna precies daar in Jones Street in Soho waar de foto op de hoes van The Freewheelin’ Bob Dylan genomen is.

Romantic Advice For Your Plague Year Holiday
Stephin Merritt van de Magnetic Fields lost valentijnsdagproblemen op.

Teenage kicks
Belinda Carlisle over de Beach Boys, Anita Ekberg en Queen.

Pop Muzik 25th January
Bijna vergeten. De januari-editie van Pop Muzik. En het was nog wel zo'n goeie. Gewoon weer thuis achter de laptop in elkaar geknutseld maar de muziek was tof. Volgende week maandag gaat de volgende aflevering al weer de lucht in.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics