7.2.21 - (0)

Leeslinks voor op zondag:

My Friend Sophie
Vorig weekend overleed Sophie na een ongelukkig ongeval. Ze was een van de eigenzinnigste producers van de afgelopen jaren (en de enige muzikante voor wie ik, op mijn leeftijd, tot in de kleinste uurtjes opbleef voor een dj-set in een pakhuis in Peckham). Ieder zichzelf respecterende website had de afgelopen week wel een soort van in memoriam maar de enige waar ik écht iets nieuws in las was dit zeer persoonlijke en ontroerende stuk van Faris Badwan van de Horrors die Sophie blijkbaar al kende toen ze beide tieners waren.

The Incredible Journey of Madisyn Whajne
Een van de leukste platen van het moment is Save Our Hearts van Madisyn Whajne. Ben vooral gecharmeerd van de puntige, meer powerpop-y nummers. Het verhaal √°chter de plaat blijkt ook heel interessant.

How Four Tet Helped Madlib Make Something Totally New
Een andere actuele favoriet is Madlib's nieuw solo album, Sound Ancestors. Hier in de New York Times legt de arranger van de plaat, Kieran Hebden aka Four Tet, uit hoe het eigenlijk allemaal tot stand is gekomen.

Apology
Audiobonus(1). Stephen Malkmus in de boekenpodcast van Apology Magazine. Over Denis Johnson, Mark Fisher en John Le Carre.

Get Down On Your Knees and Pray
Audiobonus(2). Een van de titels die (heel kort) ter sprake komt in bovengenoemde podcast is The Worst Journey in the World, Apsley Cherry-Garrard's verslag van Scott's (mislukte) expeditie naar de Zuidpool. Het boek was ook het onderwerp van een lockdown-podcastproject van Steve Mason van vroeger van de Beta Band. Over een bedje van onheilspellende electronische soundscapes leest hij passages uit het boek voor. Verder dan een tweede aflevering is het trouwens niet gekomen.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics