14.3.21 - (0)

Leeslinks voor op zondag:

Toppermost
Het stukje waar de link hierboven naar verwijst is aardig; iemand heeft een lijstje gemaakt van z'n tien favoriete Apples In Stereo-liedjes en licht die toe. Maar wat ik nog leuker vond is dat ik vervolgens een beetje ging googlen naar wat Rob Schneider van de band vandaag de dag doet en ik leerde dat hij gepromoveerd wiskundige is en aan de University of Georgia werkt. Dit al wat oudere artikel is enorm aandoenlijk.

Small Talk
De eigenzinnige Zweedse singer/songwriter Jens Lekman blijkt al sinds begin dit jaar, geinspireerd door Nick Cave's Red Hand File, ingestuurde vragen van fans te beantwoorden op z'n website. Onderwerpen als migraines, Tupac en het filmfestival van Göteborg zijn al voorbij gekomen.

Ik Wil Een Popster Worden
Er staan een paar enorm toffe nummers op Palberta5000, het nieuwe album van Palberta (er staan helaas ook net iets te veel hele saaie, minutenlang om dezelfde herhaalde riff cirkelende nummers op de plaat). Front interviewde Lily Konigsberg van de band (die er trouwens ook allerhande solo- en zijprojecten op na houdt).

My Firsts
Malcolm Middleton van Arab Strap over z'n eerste bandje, z'n eerste kus en de eerste keer dat hij naar het ziekenhuis moest.

Time Decorated
Videobonus. Driedelige videoserie uit de koker van The Broad, een museum voor hedendaagse kunst in Los Angeles, over de muzikale invloeden in het werk van Jean-Michel Basquiat.

AAI
Het plaatje van vandaag is een screen shot van de bijdrage van Mouse On Mars aan het digitale kunstfestival CTM Cyberia. Ik moet bekennen dat ik er helemaal niets van begrijp. Is het interactief? Hoort er geluid bij? Ik klik me een ongeluk maar er lijkt niets te gebeuren en ik hoor ook niets. Oh, wacht ik zie nu pas dat deze versie op de website slechts een voorproefje en dat je voor de totale artistieke ervaring een apart programma moet downloaden. Weet niet of ik dat aandurf hoor, van dit voorproefje slaat de ventilator van m'n laptop al in de overdrive. Wel snel zijn als je het zelf wil uitproberen want vandaag is de laatste dag van het festival.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics