7.3.21 - (1)

Leeslinks voor op zondag:

The New Cue
Meer dan twintig jaar geleden begon ik Stereo als e-mail-zine. Een verzameling links en recensies en nieuwsberichtjes waarop je je per e-mail op kon abonneren. Op een gegeven moment werd het een blog want dat was toen erg hip (en makkelijker te onderhouden). En dat is het de afgelopen decennia gebleven ondanks (flink) teruggeschroefde updatefrequentie (en bezoekersaantallen) en een schier eindeloze parade aan nieuwe internettrends. Twitter. Podcasts. Clubhouse. Non-Fungible Tokens. De meest opmerkelijke in dit rijtje vind ik overigens de terugkeer van de e-mail-nieuwsbrief. De cirkel is weer rond. Iedereen heeft ineens een Substack. Ook de voormalige redactie van het Britse muziektijdschrift Q. Ze noemen het The New Cue en voorlopig is een nog even gratis en de editie van deze week heeft onder meer interviewtjes met Alanis Morisette, Alex Peterson van The Orb en Simon Williams van Fierce Panda. (In Stereo kwam ik nooit echt verder dan een Q&A met iemand van Girls Against Boys).

On Bringing Euphoria To A New Gen Of Ravers
Interview met Danny L Harle. (Ben niet zo erg gecharmeerd van de gabber op z'n nieuwe album, Harlecore, maar ik snap dat het uitmaakt van z'n geluidenpalet en de trance/rave-dingen zijn wel helemaal up my street).

No Image
Gesprek met Stewart Lee en (regisseur) Michael Cumming over de documentaire King Rocker (weet je nog?) over/met Rob Lloyd van de Nightingales.

I Am a Cliche
Over muziekdocumentaires gesproken. Rachel Aggs (van actuele bands als Trash Kit, Sacred Paws en Shopping) over I Am A Cliche, een nieuwe film over Poly Styrene van X-Ray Spex. (Zelf nog niet gezien. Gisteren op Sk Arts uitgezonden dus hopelijk binnenkort).

I Feel Quite Mortified
Vice interviewt Marilyn Manson-fans over de door de zanger geïnspireerde tattoos die ze hebben laten zetten en wat ze daar nu van vinden.

Pop Muzik 22th February
De soundtrack voor bij bovenstaande longreads is de meest recente aflevering van Pop Muzik. Al weer bijna twee weken oud - en net als de meeste uitzendingen van het afgelopen jaar thuis, achter de keukentafel, in elkaar geknutseld - maar de muziek is nog steeds hartstikke fresh. (En geen Van Morrison).



pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics