18.4.21 - (0)

Leeslinks voor op zondag:

Does Rock ‘N’ Roll Kill Braincells?!
Ik link vaker naar deze rubriek in de NME maar ik vind het gewoon vaak erg leuke stukjes opleveren. Het quizelement slaat nergens op maar op een of andere manier nodigt het format uit tot het opdissen van ándere anekdotes dan die de muzikant in kwestie altijd opdist in dit soort terugblikkende interviews. Deze keer is Norman Blake van Teenage Fanclub het lijdend voorwerp.

A (Mostly) Complete Guide to the Many Musical Lives of Glenn Donaldson
Spoedcursus Glenn Donaldson. De hyperproductieve muzikant heeft momenteel twéé albums uit, eentje als The Reds, Pinks & Purples en, een van mijn favorieten van het moment, Heavan and Holy, het debuutalbum met Painted Shrines, zijn project samen met Jeremy Earl van Woods.

How Mark E Smith’s DIY Ethic Let Him Do What He Pleased
Nog een voorproefje uit dit veelzijdige boek over The Fall. Hier heeft Bob Stanley het over Mark E. Smith's DIY-wortels.

Five Right Now
Lijstje. De vijf favoriete liedjes van het moment volgens Katy Kirby (die op haar beurt, met Cool Dry Place, verantwoodelijk is voor een van mijn lievelings van de laatste maanden).

Melanie C's 90s mix
De soundtrack van vandaag is Melanie C's mix die ze samenstelde voor de nineties-week van BBC 6Music (zie ook het plaatje van vandaag). Ik kan me niet voorstellen dat de Spice Girl zelf met Garageband Spice Up Your Life en Aphex Twin's Windowlicker heeft zitten beatmatchen maar het idee is leuk.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics