9.5.21 - (0)

Leeslinks voor op zondag:

A Bitter Taste of Britpop
Ik geloof niet dat ik me Lick kan herinneren uit de hoogtijdagen van de Britpop. Ook de ene single waarvan de video is geƫmbed in dit interview met de frontman van de band doet niet 1-2-3 een belletje rinkelen; behalve dan dat het heel erg klinkt als het soort glamrock-y pop waar ik toen gek op was. En toch vond ik het een enorm leuk stuk om te lezen. (Is trouwens al uit 2007, zie ik net, geen idee waarom het afgelopen week ineens op m'n radar kwam. Maar goed, een terugblikartikel kan niet echt verouderen).

The Aquarium Drunkard Interview
Interview met Norman Blake en Ryamond McGinley van Teenage Fanclub. Een van m'n favoriete blogs trouwens dat Aquarium Drunkard. Het zijn niet de beste interviewers maar ik ontdek er regelmatige toffe nieuwe en ouwe muziek. Hier een gesprekje met de man achter de schermen.

Restoration
Interview met Azure Ray. Moet bekennen dat ik nog niet heel enthousiast wordt van de tot nu toe verschenen voorproefjes van hun nieuwe plaat maar aan het begin van deze eeuw waren ze een van m'n lievelingsbandjes.

The Case Against the Eagles
Vijf argumenten tegen de Eagles. Met bijdrage van Will Sheff van Okkervil River.

Live from Subliminal Projects
Op het plaatje bovenaan vandaag zie je werk van indierockschilder Steve Keene. Je kent hem bijvoorbeeld van de hoes van Pavement's Wowee Zowee. Er loopt momenteel een Kickstarter om geld bij elkaar te krijgen voor een boek dat een overzicht moet geven van s'mans artistieke oeuvre. Denk niet dat het de bedoeling is dat dit overzicht compleet gaat zijn want hij houdt er nog al een aparte (en zeer productieve alhoewel wat repetitieve) werkwijze op na.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics