13.2.22 - (0)

Leeslinks voor op zondag:

How We Made: Stay
Op BBC Four herhalen ze elke vrijdagavond twee oude afleveringen van Top of the Pops in z'n geheel. Ze doen dat redelijk chronologisch en zijn inmiddels in 1992 beland. Dat maakt het extra leuk want dat is zo ongeveer toen ik me steeds serieuzer in muziek ging interesseren en vooral in muziek uit Engeland. Veel favorieten van toen zijn de afgelopen weken al voorbij gekomen. Wonder Stuff. EMF (méérdere singles die níet Unbelievable waren). Prodigy. KLF. Maar ook veel meer Curtis Stigers dan ik me kan herinneren. 1992 was tevens het jaar dat Bryan Adams ongeveer honderd weken op nummer 1 stond met dat draak van een nummer uit de Robin Hood-film en die heb ik de afgelopen maanden dus ook twee keer per vrijdagavond moeten horen. Dat Stay van Shakespeare's Sister op een gegeven moment het stokje van hem overnam was dan ook een hele opluchting. Mooi nummer wat wat ik blijkbaar vergeten was, was dat ook zij héél lang aan de top van de hitlijst kampeerde dus inmiddels ben ik al weer toe aan een nieuwe nummer 1.

The Beat-Poet Attenborough
Interview met Ogmios. Z'n korte maar geweldige Youtube-serie Ogmios School of Zen Motoring - waarin hij stukjes zelfgeschoten dashcamopnames van autoritjes door Noord-London heel zen van commentaar voorziet - kreeg een aangekleed en professioneel vervolg op BBC Three. Hij krijgt een plekje op dit muziekblog omdat hij vroeger battle rapper was en dat gegeven een belangrijke rol in het plot vormt.

Cool Oak Diary
Ik ken de Welsh Harp aka Brent Reservoir als een droevig stukje groen rondom een viezig meertje, met meer zwerfafval dan bomen en van die grasveldjes die ongeacht het seizoen altijd kaal en drassig zijn, in de oksel van de kruising van een paar drukke (snel)wegen. (Ik kwam er vaak langs als ik naar m'n werk fietste vanuit Cricklewood). Ben Watt van Everything But The Girl woont er blijkbaar in de buurt, kwam er ineens vaak tijdens de lockdown, en is nu een campagne gestart om het natuurgebied(?) een beetje op te kalefateren.

Cool Cymru 2.0
De NME over de nieuwe golf aan jonge, spannende Welshtalige bandjes als Adwaith en Melin Melyn.

Island of Noise
Het plaatje van vandaag is een still uit de bij het nieuwe album van Modern Nature (ex-Ultimate Painting enzo en nu jazzier) horende film. Beide heten Island of Noise. Ik heb eigenlijk gewoon op een willekeurig moment op de prt sc knop gedrukt want er zit niet echt een lijn ofzo in de film. Het is gewoon een aangename collectie beelden van het Engelse landschap die verder prima bij de muziek past.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics