12.6.22 - (0)
some andy warhol lp covers

Leeslinks voor op zondag:

The Life & Times of Stephen Cresser
Halverwege de jaren tachtig was Stephen Cresser aka Cressa een van de bekendste gezichten in Manchester en in het bijzonder in de Hacienda. Vrienden met de Happy Mondays. Dansend achter de versterker van John Squire bij de Stone Roses. Vormde een eigen band met mensen van Intastella. In de jaren negentig ging het echter vrij snel bergaf. Drugs. Dakloosheid. Inmiddels is Cressa d'r weer een beetje bovenop én het onderwerp van een heel charmant nieuw boek(je) van de journalist (en Hacienda DJ) Dave Haslam. Hier kun je een fragment lezen. Afgelopen maandag was er een bijbehorend event in Rough Trade East waarin schrijver en onderwerp geïnterviewd werden. Het voegde niet zo heel veel toe aan het boek alhoewel de lach van Cressa de anekdotes wel nog net iets aanstekelijker maakte.

All Is Not Lost
De volgende avond waren we weer de hort op. De Yeah Yeah Yeahs zijn weer bij elkaar en speelden in de Brixton Academy. Dat was een tof feestje. Mijn voornaamste kritische conclusie was dat ik persoonlijk meer een fan ben van de broeierige electro-y tracks dan van de energieke garage rock-y nummers en dat het omgekeerde lijkt te gelden voor het merendeel van het publiek. Maar het handjevol nieuwe nummers dat ze speelden viel in de eerste categorie - bij Spitting Off the Edge of the World moet ik zelfs een beetje aan bands als Chromatics denken - dus het lijkt er op dat ik aan het langere eind ga trekken.

Andy Earhole
En op woensdagochtend gingen we naar Ikea. Een van de dingen op mijn lijstje was zo'n, ehm, lijst waar precies een LP-hoes in past. Maar die doen ze niet meer? Het plaatje van vandaag is een paar voorbeelden van een website waarop Andy Warhol's output als LP-hoezen ontwerpen wordt vastgelegd.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics