2.10.22 - (0)

Leeslinks voor op zondag:

On Death, Music and Motherhood
Van die stukken, vaak in glimmende tijdschriften, waar twee beroemdheden elkaar interviewen zijn vaak niet om doorheen te komen. Een onderhoud tussen twee narcisten die het niet gewend zijn om echt te luisteren naar wat hun gesprekspartner zegt, levert in de regel weinig lezenswaardigs op. Deze conversatie tussen Björk en Ocean Vuong (schrijver van het indrukwekkende On Earth We’re Briefly Gorgeous) is de uitzondering op de regel. De twee lijken zo waar zelfs een klik te hebben en geïnteresseerd te zijn in wat de ander te vertellen heeft.

The Aquarium Drunkard Interview
Een van mijn favoriete albums van vorig jaar was het titelloze plaat van Mess Esque, een project van zangeres Helen Franzmann en Mick Turner van de Dirty Three. Qua tempo en sfeer heeft de muziek iets weg van bands als Low en Mazzy Star maar wat het mij betreft zo extra mooi en spannend maakt is dat Mess Esque haar muziek zo langzaam en aftastend speelt dat je het gevoel krijgt dat de liedjes elk moment uit elkaar kunnen vallen. De nieuwe single is ook weer mooi.

A Harlequin Pirouetting Through New York, Paris And Vienna
Een van mijn favoriete albums van het moment is de nieuwe van Sofie Royer. Kan bijna niet meer anders klinken dan Mess Esque van hierboven. Glimmende, verzorgde popmuziek. Heel Europees. De openingstrack had van ABBA kunnen zijn. Verscheen desalniettemin op het Los Angelese hiphoplabel Stones Throw.

Surfing The Lad Totale
Lias Saoudi van Fat White Family vertelt in geuren en kleuren over hoe het was om in het voorprogramma van het grote Knebworth-optreden van Liam Gallagher te staan.

I Could See The Trap In The Ladette Thing
Openhartig interview met Miki Berenyi van Lush. Naar aanleiding van haar net verschenen autobiografie, Fingers Crossed.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics