9.10.22 - (0)

Leeslinks voor op zondag:

Hoogtepunten Uit 30 Jaar OCCII
Ter gelegenheid van het dertig jarig bestaan van het Amsterdamse muziekpodium OCCII zet concertvriend Gert Verbeek de favoriete avonden die aan de Amstelveense Weg beleefde op een rijtje. Dat concert van Laika was ook mijn eerste keer (ik had kaartjes gewonnen bij de VPRO op de radio) en het enige dat ik me er van herinner is dat de locatie enorm lastig te bereiken was vanuit de provincie. Het duurde dus denk ik minstens een decennium voordat ik (naar Amsterdam verhuisde, er om de hoek van kwam te wonen en) er vaker over de vloer begon te komen.

Under The Influence (1)
Eergister was het Bandcamp Friday dus ik ben nog niet toegekomen aan het nieuwe album van Alvvays maar de vooraf vooruitgestuurde singles klonken veelbelovend en hier vertellen ze over hun actuele invloeden: Teenage Fanclub, Haruki Murakami, Freaks and Geeks en meer.

Unde The Influence (2)
Het Engelse muziektijdschrift Electronic Sound - over, wel, electronische muziek dus vooral - heeft eindelijk een degelijke website inclusief een kleine selectie artikelen uit het blad. Zoals dit korte interviewtje met Tim Gane (Cavern Of Anti-Matter, Stereolab vroeger, daarvoor McCarthy) over zijn (ietwat onverwachte) invloeden.

Soundtrack Of My Life
Ook nog onbeluisterd op de digitale stapel, de nieuwste van Courtney Marie Andrews. Hier vertelt ze over het eerste liveconcert dat ze zag, welke liedje ze het liefst doet bij de karaoke en welke ze op haar begrafenis gedraaid wil hebben.

Soundtrack Music for Arguments
Lang interview met (Scottish) Mick Derrick van Prolapse. Een tweetal oude Peelsessies zijn recentelijk op vinylsingle uitgebracht en de band speelt eind deze maand in Olso (een concertzaal in London, niet de Noorse hoofdstad).pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics