5.2.23 - (0)

Does Rock'n'Roll Kill Braincells?!
Keek afgelopen week met enorm veel plezier naar de tweedelige documentaire Legends of Pop over de carriere van producers-trio Stock Aitken Waterman. Vooral Pete Waterman zit vol goeie anekdotes. Hij schepte trots op over hoe niemand minder dan John Peel als eerste dj de eerste SAW productie op de radio draaide en over hoe ze wisten dat Respectable van Mel & Kim een hit zou worden, toen ze de reactie van het publiek tijdens een performance van de track, nog voor verschijnen, bij het Nederlandse Countdown zagen. Hier in de NME zit Waterman ook weer lekker op de praatstoel.

Cindy Sherman Said, I Love These
Interview met John MacLean van vroeger van de Beta Band over z'n nieuwe carriere als beeldend kunstenaar. Zag z'n schilderijen gisteren op m'n bijna wekelijkse rondje langs de Londonse galeries, in The Approach, en vond ze wel aardig. Landschapjes. Soort van impressionistisch in dat je de verfstreken kunt zien en de kleuren af en toe apart zijn. Maar landschapjes dus.

The Warm Glow of the Blog-Rock Era
Met zo'n titel ga ik er natuurlijk altijd naar linken. Een soort van recensie van Voxtrot's recente reĆ¼nietoer vormt aanleiding voor een fijn nostalgische verhandeling over vroeger. The Start of Something vind ik nog steeds een van de liefste liedjes ooit.

Sound and Vision
Het tegen het eind van vorig jaar verschenen All Blue vam Julianna Riolino is een album vol toffe rockende Americana (Daniel Romano draagt z'n steentje bij op gitaar. Dat zou een goed idee moeten geven van hoe het klinkt). Hier zet ze een aantal favoriete platen, boeken en films op een rijtje.

Postscript
Pavement's Bob Nastanovich over z'n vriendschap met David Berman. Uit een special over de Silver Jews-zanger van een verder nogal academisch tijdschrift en de rest van de stukken gaat mijn interesse in het werk en leven van de man een beetje te boven. Ik draaide overigens wel een liejde met een Silver Jews-link in meest recente radio-show. Kun jij hem spotten?pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics