5.3.23 - (0)

Leeslinks voor op zondag:

The Reader Interview
Lezersvragen beantwoorden met Kelley Deal. Altijd goed voor een paar leuke anekdotes. Alleraardigste plaat ook die nieuwe van haar actuele niet-Breeders-bandje R.Ring. Hier nog een interview waarin ook de andere helft, Mike Montgomery, aan het woord komt.

Discovering Yacht Rock
Ik kan me de eerste plaat van Benny Sings nog herinneren van toen ik in Amsterdam bij de lokale radio zat en lokale bandjes draaide. Hij was toen een soort lokale Eels/Beck. Niet onaardig verder. Misschien iets te jazzy voor mijn smaak. Maar ik vind het twintig jaar later elke keer weer als ik z'n naam tegenkom onpvallend dat hij momenteel opereert in de contreien van Mac Demarco en Rex Orange Country en z'n platen bij Stones Throw verschijnen. Hier praat hij over z'n favoriete yacht rock plaatjes.

60 Songs That Explain the '90s
Voorheen luisterde ik niet naar de podcast 60 Songs That Explain the '90s want het zat alleen op Spotify en dat is niet de plek waar ik naar podcasts luister en ik had al genoeg podcasts op de plek waar ik wél naar podcasts luister dus kwam het er gewoon nooit van. Inmiddels is 60 Songs etc wel op alle andere podcastsapps te verkrijgen en luister ik wel en is het met stip een van m'n favorieten geworden. Kan niet wachten tot ik ooit tijd heb (ha!) om in het archief met alle afleveringen die ik heb overgeslagen te duiken. Deze 90ste (ja, 90ste) editie van 60 Songs etc. is een goed voorbeeld van waarom ik het zo leuk vind. Het gaat over A Roller Skating Jam Named 'Saturday' van De La Soul en over De La Soul in het algemeen (inclusief het recente overlijden van Trugoy en het feit dat hun platen deze week eindelijk te streamen waren) maar vooral ook over opgroeien als muzieknerd in de (jaren tachtig en) negentig. Dat resoneert hier ondanks dat het platteland van Ohio heel anders is/was dan het platteland van Noord-Holland.

100 gecs Shook the Underground
Vond die meest recente single van 100 Gecs een tikkeltje saai maar het blijft een enorm interessant duo om over te lezen.

The 10 Best Tracks About The Colour Blue
De tien beste liedjes over de kleur blauw volgens Vagabon.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics