10.9.23 - (0)

Leeslinks voor op zondag:

At The Tom Verlaine Book Sale
Ik zou zweren dat ik eerder dit jaar, vlak na z'n overlijden, had gelinkt naar dit stukje over Tom Verlaine van Television en al de uren die hij doorbracht in de uitverkoopbakken van de New Yorkse tweedehandsboekenzaak, the Strand. Maar blijkbaar niet. Een paar weken terug ging Verlaine's collectie in de verkoop en in de nieuwsletter van Sasha Frere-Jones stond dit alleraardigste verslag daar van. Ook op twitter deelden willekeurige mensen hun vondsten.

His Art
Interview met Sean Dickson van de Soup Dragons. De band is weer bij elkaar voor een tour en een prima nieuw liedje (meer in de stijl van hun eerste album, niet de madchester-beats van later).

The Girl Ray Guide to London
Tips voor leuke dingen om te doen in London van Girl Ray. Hun, ineens best wel een beetje disco-y, nieuwe album, Prestige, is net uit.

Dinamies In De Stad
Interview met Lewsberg. Kijk erg uit naar hun nieuwe album, Out and About.

On the KLF, Conspiracies, and Chaos
Audiobonus. Toen ik eerder dit jaar John Higgs' boek over de KLF, Chaos, Magic and the Band who Burned a Million Pounds, las, vond ik het best wel tegenvallen omdat het vooral gaat over de diverse tegenculturele bewegingen waarvan Higgs argumenteert dat ze de KLF beïnvloed hebben - dadaisme, discordianisme, de Illuminati trilogie - en maar weinig over het duo zelf. Ik ben er intussen achter dat dat de bedoeling van het boek is en ben langzamerhand bezig om met terugwerkende kracht het boek beter te begrijpen en anders te waarderen. Dit interview met Higgs in de podcast van de Parijse niettweedehandsboekwinkel Shakespeare and Company helpt daarbij. Er is net een herdruk van het boek uit met een hele batterij nieuwe voetnoten en dergelijke.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics