22.10.23 - (2)

Leeslinks voor op zondag:

London's Newest Superclub, Housed In An Old Ikea
Iets later dan anders want we waren gisteravond naar een rave op een industrieterrein in Noord-London, wel, een indoorfestival met diverse bandjes en dj's met een electronische inslag in de ouwe IKEA in Tottenham. Het was tof. Basement Jaxx weten waar hun kracht ligt en eindigen hun dj-set met dik 10 minuten Where Your Head's At op alle verschillende snelheden. Hot Chip was charmant maar kwam niet echt uit de verf. Iets te veel een traditioneel bandje voor wat in wezen toch een lasershow in een grote metalen loods was. En ze hebben minder hits dan je je herinnert. Voor Errol Alkan stonden we langer in de rij dan dat we het uithielden bij z'n fantastieloos doordenderende stamptechno (sowieso was de pauze-dj m'n favoriete dj van de dag. Fuck een subtiel geplande opbouw. Gewoon Daft Punk en We Are Your Friends en, ehm, ZZ Top Kiss's I Was Made For Loving You achter elkaar doorknallen). Orbital was de perfecte headliner. Hits. Lampjes. Breakbeats. Helaas geen Belinda Carlisle maar wel een nummer dat uitgebreid de Spice Girls samplede.

Banging The Drumsheds
Ik zou liegen als ik zou ontkennen dat een groot deel van de aantrekkingskracht van het festival voor mij was dat het plaatsvond in wat voorheen de IKEA in Tottenham was. Míjn IKEA. Daar heb ik m'n boekenkast nog staan uitzoeken! Zomer vorig jaar ging-ie dicht en nu is het gebouw (tijdelijk) in gebruik als reuzeclub. Van buiten is er niet zo veel veranderd - het is nog steeds knalblauw en de parkeerplekken beneden is waar de securitycheck en de lockers zijn - maar aan de binnenkant hadden we best veel moeite om ons te oriënteren. De main room was duidelijk waar voorheen het magazijn was waar je je Billy's uit de stellages haalde. Maar betekende dat nu dat het bargedeelte is waar vroeger de kassa's stonden? En de tweede zaal waar het restaurant was? Was het restaurant niet aan de andere kant van de ingang? Sowieso een tegenvaller dat je bij de eetkraampjes geen Zweedse gehaktballetjes kon krijgen.

It’s Very Serious
Interview met een van m'n favoriete nieuwe bands van het moment, Bar Italia. Hun wortels liggen in het wereldje rondom Dean Blunt maar ze maken puntige, ironische gitaarpop. Volgende maand verschijnt hun tweede album van dit jaar, The Twits.

Under Your Spell
Interview met Johnny Jewel (Chromatics, Glass Candy, Italians Do It Better). Z'n nieuwste release is de soundtrack van de Belgische film Holly én hij is komende maar op Europese tour.

In The Queue With King Krule’s Hardcore Fans
Om eerlijk te zijn verloor ik King Krule muzikaal al vrij snel na z'n begindagen als Zoo Kid uit het oog maar hij trekt anno 2023 steeds vollere zalen met fanatieke fans.

The King of New York
Interview met Will Hermes, schrijver van een zojuist verschenen nieuwe Lou Reed biografie.

Recharge and Revolt
Het plaatje van vandaag is een werk van Anton Shebetko dat onderdeel is van een tentoonstelling over de rave scene in Ukraïne die momenteel loopt in de galerie van de Melkweg in het kader van het Amsterdam Dance Event.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics