19.11.23 - (0)

Leeslinks voor op zondag:

60 Songs That Explain The 90ies
Mijn favoriete podcast is er nu ook in boekvorm. Hier wordt de schrijver/presentator, Rob Harvilla, kort geinterviewd bij Stereogum. De podcast heeft nogal een eigen stijl - een lange, meanderende monoloog langs persoonlijke anekdotes en overpeinzingen over vaak totaal ongerelateerde bands en liedjes, gelardeerd met korte muziekfragmentjes - en ik weet niet of dat nou zo makkelijk succesvol naar het papier te vertalen valt. Voorproefjes in GQ en de Ringer geven wellicht een idee.

File Under Non-Music
Over beeldend kunstenaars die muziek maken en de genre categorie Non-Music Music op Discogs in het bijzonder. (Geschreven door Robert Barry die onder de naam Monster Bobby achter de Pipettes zat en een paar weken terug nog op het podium stond bij Allo Darlin als gastvocalist in Dreaming).

Stop, Look, Listen...
Mijn favoriete Substack van het moment is die van Jude Rogers (schrijft nu vooral voor de Guardian en vroeger bijvoorbeeld voor The Word en Smoke). Bijna elke(!) dag een paar interessante links om te luisteren of te lezen.

She Eats, She Pays, She Gets the F– Out
In het voetspoor van Taylor Swift langs de hipste restaurants van Manhattan.

Thermals Setlists
Kerstcadeausuggestie? Zie plaatje bovenaan. Hutch Harris van de Thermals verkoopt handgeschreven setlists. De eerste keer dat ik ze zag, Metropolis festival in 2003, lijkt helaas buiten het aanbod te liggen.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics