1.1.24 - (1)
top 5 car stereos of 2023

Mijn favoriete albums van 2023:

10 Altin Gün - A​ş​k
Vijfde album in ongeveer drie jaar tijd van Altin Gün, als ik goed geteld heb. Blijkbaar was ik in de minderheid die de nieuwe richting op hun vorige (meer synthesizers) een geslaagde zet vond want hier is de band weer terug bij hun ouwe geluid. Nog steeds een fijn geluid verder.

9 Worriers - Trust Your Gut
Twee albums bracht Lauren Denitzio aka Worriers dit jaar uit. Deze prefereer ik over het meer ingetogen Warm Blanket. Franz Nicolay van de Hold Steady zit ineens in de band. Het verschuift vanuit de punk dus steeds meer naar classic rock.

8 Dina Ögon - Oas
Het leukste liedje van het jaar was Pumpan.

7 Isolde Lasoen - Oh Dear
De drumster van Daan maakt toffe Europese popplaat die klinkt alsof-ie geproduceerd had kunnen zijn door iemand als Benjamin Biolay.

6 CV Vision - Im Tal Der Stutzer
Ken je de Zwitserse band Klaus Johann Grobe nog? Vrolijke krautrockpop. Dit klinkt als hun malle Duitse broertje.

5 Tanukichan - Gizmo
De jaren negentig zijn weer helemaal terug (dankzijk Tiktok begrijp ik). Shoegaze-gitaren. Dat industrieel-modernistische van bands als Garbage. Spuuglelijke albumhoezen.

4 Melenas - Ahora
De traditionele Band Die Klinkt Als Stereolab komt dit jaar uit Spanje en staat op nummer 4.

3 Esther Rose - Safe To Run
De traditionele Plaat van een (Alt?-)Countryzangeres (en me aan iemand als Laura Cantrell doet denken) komt dit jaar uit New Mexico en staat op nummer 3.

2 Arthur Russell - Picture of Bunny Rabbit
Ja, ik weet reissues mogen niet in jaarlijstjes maar dit is een plaat met allemaal tot op heden onuitgebracht materiaal van Arthur Rusell (en bovendien allemaal cello-en-stem dingen, toch wel mijn favoriete Arthur Russell-genre) en het is mijn lijstje, dus het mag.

1 Brian Dunne - Loser on the Ropes
Compensatie voor het jaar 2020 toen ik Exploding the Mirage van de Killers totaal vergeten was en er in de loop van 2021 achterkwam dat die eigenlijk gewoon op nummer 1 had gemoeten? (Echt, fantastische plaat. Bruce Springsteen meets the Pet Shop Boys). Dit klinkt verder niet echt als de Killers (toch?) maar is wel heartland Americana met een lekker glad randje. Tom Petty. War on Drugs. Dat werk. Verscheen in Nederland op het label van Danny Vera en in Amerika op het label van Bratmobile, Xiu Xiu en Bikini Kill (en Elliott Smith).pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics