14.4.24 - (1)

Leeslinks voor op zondag:

Someone To Believe In
MP3 blogs! Herinneren we ons die nog? Het downloaden van een MP3'tje is in de tijden van streaming natuurlijk ongelooflijk achterhaald en ook qua discovery hebben de algoritmes van Spotify cum suis de zorgvuldige menselijke curatie ingehaald maar Fluxblog bestaat nog gewoon. Het was een van de eerste muziekblogs en door gewoon stug door te gaan, is het nu ook zo ongeveer de laatste. Alhoewel ik de site nog wel volg vind ik de selectie niet zo heel interessant meer (veel popmuziek die je ook op de radio hoort. Denk ik. Naar popradio luister ik ook niet meer). Maar afgelopen week kwam er een track van (plus stukje text over) het nieuwe album van Cindy Lee voorbij en daar zul je op Spotify tevergeefs naar zoeken. Cindy Lee is het actuele project van Pat Flegel van vroeger van de Canadeze band Women. Net als de vorige albums geeft Flegel op Diamond Jubilee een totaal eigenzinnige draai aan het girlgrouppop concept. En net als de vorige albums is het niet op de streamings, zelfs niet op Bandacamp, en alleen als losse WAVs te downloaden of als 1 doorlopende track te streamen op Youtube via een Geocities-site. Oh, en bijna vergeten, de plaat is dik twee uur lang. Maar dankzij Fluxblog kun je dus één track downloaden om uit te proberen. Handig zo'n MP3 blog.

Bob Stanley's Record Room
Een van mijn favoriete muziekontdekkingssites van de laatste jaren, Aquarium Drunkard (vooral goed voor psychedelische retro-Americana en krautrockjazz die klinkt als Broadcast; en alles daar tussenin), is achter een betaalmuur gegaan. Nou ben ik in principe helemaal voor de ontwikkeling richting betalen voor content maar ik schrok wel een beetje van de prijs: tien dollar per maand is geen enorm bedrag, maar dat is voor één site. Voor iemand die graag en breed over muziek leest gaat dit snel in de papieren lopen. (Hetzelfde argument komt trouwens ook altijd ter sprake als het lidmaatschapmodel voor bands en artiesten weer eens geopperd wordt. Een paar euro's paar maand klinkt niet veel maar als je geïnteresseed bent in meerdere artiesten kan dat al gauw klauwen met geld kosten). Vooralsnog kun je nog wel de kop en de eerste zinnen van hun blogposts lezen dus je kunt nog wel volgen wáár ze over schrijven, alleen niet wat. Iets sympathieker geprijst is de nieuwe Patreon van Bob Stanley, met wekelijkse stukjes/columns en videos. Denk dat ik daar wel een abonnement op ga nemen.

Synth History
Helemaal nieuw in mijn RSS-reader, want pas ontdekt, is Synth History. Vooral vanwege de heerlijk nerderige interviews met keyboardisten uit alle hoeken van de muziekwereld. Deze met Jan Hammer (Miami Vice!) is leuk en het recentst. Maar ze doen ook meer standaard Stereo-vriendelijke toetsentovenaars, zoals Tim Gane van Stereolab.

The Oral History of Repo Man
Filmbonus. Ook de soundtrack (Iggy Pop, Black Flag, Suicidal Tendencies) komt natuurlijk ter sprake.

Rebel Girl
Voorproefje uit de autobiografie van Kathleen Hanna (Bikini Kill, Le Tigre).pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics