10.6.00 - (0)
Ben gister een beetje aan het invetariseren geslagen wat er door de verschillende Nederlandse kranten eigenlijk aan muziek wordt gedaan op het net, en dat valt eigenlijk best mee. Ik heb in ieder geval een paar leuke dingen gevonden. Het Rotterdams Dagblad bijvoorbeeld heeft een CD Van De Dag. Die nieuwe Bettie Serveert cd wordt trouwens op wel meer plaatsen besproken, bijvoorbeeld in BN/De STEM. Het Eindhovens Dagblad heeft zowaar de hele inhoud van haar Popbijlage op het net gegooid. En zelfs daar in het zuiden weten ze dat 2-Steptrend van het moment is. Marcel Kruup van de Treble Spankers is waarschijnlijk niet geïnteresseerd want: Het is vrij dom om in een trend mee te lopen. Je graaft je eigen graf. Volgens de pagina vol alleraardigste quotes van allerhande artiesten. De luistertest van Wipneus & Pim blijkt helaas een leeg document. Het Haarlems Dagblad heeft een mooie serie over lokale popmuzikanten online. Tot slot nog iets uit een van de landelijke kranten, want in het Cultureel Supplement van de NRC van gisteren stond een aardig artikel over de aktuele stand van zaken van de Nederlands(talig)e Hiphop waarin mensen als Def Rhymz, de Spookrijders en Brainpower aan het woord komen.

Het webzine zaterdag.nl houdt op te bestaan - Hoewel zaterdag.nl tegen lage kosten kon worden geproduceerd, heeft het gebrek aan structurele inkomsten ons uiteindelijk toch de das om gedaan volgens de laatste nieuwsmailing - en daarmee ook de muziekrubriek muziek.zaterdag.nl. Echt rouwig zal ik er niet om wezen. De opzet was nogal vaag en als gevolg de artikeltjes erg oppervlakkig en nietszeggend. Volgens de nieuwsbrief in deze laatste editie nog iets over het Metropolisfestival, een kritisch kijkje naar de vernieuwde 3voor12-site en iets over Daren Emerson (ex-Underworld), maar geen van die pagina's doet het op het moment...

Oh, en niet vergeten: vanavond op Canvas, dat bij ons thuis overigens nog steeds gewoon België 2 heet, het allerlaatste concert van Noordkaap in het programma Plankenkoorts. Met onder meer als speciale gast Will Tura. Het overlapt helaas grotendeels met België v Zweden, maar daar zijn videorecorders nu eenmaal voor uitgevonden.



pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics