14.4.01 - (0)
VPRO's 3voor12 zal vanavond (zaterdag) uitgebreid verslag doen van het London Calling festival in de Amsterdamse Paradiso. Om alvast in de stemming te geraken vind je bij Vitaminic een drietal MP3's van de Superheroes (uit Denemarken), bij hun label, City Slang, een MP3 van Bang Bang Your Dead van de Experimental Pop Band en leer je de tekst en akkoorden van de prijsnummers To You en Twist (there's blood on your legs; I love you) in Quicktime op de site van I Am Kloot. Als je hebt opgelet de afgelopen tijden had je de tracks van Elf Power (één op hun eigen website en één bij die van hun label) en Ladytron (bij Emperor Norton) natuurlijk al binnengehaald. Ik wil mezelf niet te veel op de borst kloppen, maar dat laatste nummer tipte ik al augustus vórig jaar en op dit moment, meer dan een half jaar later, staat het album van Ladytron nummer één in de moordlijst. Toegegeven, ik zit er ook erg vaak naast en ik heb in de tussentijd talloze andere bandjes aangeprezen waar je nóóit meer wat van zult horen, maar hier zat ik (en de oplettende lezertjes van deze pagina, dus) er goed bovenop...

Op het internet is niets irritanter dan pagina's die al maanden zoniet jaren niet meer zijn ge-update, alhoewel het in sommige gevallen ook kan leiden tot een interessant kijkje terug in de geschiedenis. Van het zine Telegraph verschenen er - in 1994 - slechts 3 nummers, maar doordat die als internetpagina's bewaard zijn gebleven geven ze een aardige indruk (soort van...) van de indiescene van die dagen.

DJ Nights - Hiphop Sessions: flashgame waarin je het moet proberen te maken als hiphop-dj. Koop de juiste platen, zorg ervoor dat je genoeg slaapt en draai op zoveel mogelijk feestjes op zoek naar respect en geld (om nieuwe platen te kunnen kopen, natuurlijk). Een nieuw account openen lukt op een of andere manier niet, maar je kunt het gewoon in de guest mode spelen (maar dan kun je niet je eigen stoere dj-naam verzinnen).

When My Baby Smiles At Me, I Go To Rio, het tweede album van het sympathieke Arnhemse indiebandje de Furtips heeft wat vertraging opgelopen omdat het met de financiën nog niet helemaal rond is. Op hun site doen ze dan ook een oproep om de cd alvast te bestellen zodat ze genoeg centjes bij elkaar kunnen verzamelen om hem ook werkelijk te laten drukken.



pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics