23.7.16 - (0)

Lees-, luister- en kijklinks om op te klikken in het weekend:

Our Band Should Not Be Your Life
De zomerluwte is een goeie gelegenheid om eindelijk eens door die ellenlange lijst met gebookmarkte en op andere manieren tot later lezen bewaarde artikelen te spitten. De Quarterbacks was ik eigenlijk weer een beetje vergeten terwijl ze vorig jaar toch een hele leuke plaat hadden en hier in London een ietwat raar maar memorabel optreden gaven. Dat ietwat raar maar memorabel lijkt uit deze reportage (van begin dit jaar) sowieso de algemene insteek van de band te zijn.

The Green Door Studio: Live from Glasgow
Deze is nog ouder. Portret (uit 2014) van de Green Door Studios in Glasgow. Doen hele sympathieke dingen. Kwam onder mijn aandacht omdat ik op zoek was naar meer informatie over de Green Door All-Stars onder welke naam er eind vorig jaar een interessant album verschenen waarop muzikanten uit Ghana, Belize en Glasgow met elkaar en diverse electronische apparatuur in de weer waren. Oh kijk, hier een iets recenter stuk over dat project in het bijzonder.

Neues von Jan St. Werner
Pas op! Geluidskunst! Wat ik aardig vind aan deze uitzening van WDR3's Open Sounds is dat de werken die uitgezonden worden - twee dingen van Mouse on Mars's Jan St. Werner met vocale bijdragen van respectievelijk Damo Suzuki en Mark E. Smith - vakkundig ingeleid worden met een kort gesprekje en een uitleg zodat je weet wat je ongeveer hoort en wat de bedoeling erachter is. Het laatste deel van de uitzending is een recente live-opname van Mouse on Mars.

Keine Atempause
Ineens was Düsseldorf helemaal hip afgelopen week. DJ Broadcast ging op bezoek en doet verslag van de hipste bands en clubs en opvallend veel van die namen komen ook weer terug in deze documentaire bij de WDR over de punktijd in de stad.

Why Only The Bangles Broke Out Of The Paisley Underground?
Waarom de Bangles wel doorbraken en de Dream Syndicate of Green on Red niet.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics