8.5.17 - (0)

Thousand Island, da's toch geen naam voor een poppodium? Bij zo'n naam denk ik niet aan rock'n'roll maar aan, wel, sladressing vooral. Toch is het de naam van een nieuwe Londonse concertlokatie, tegenover Highbury-Islington. Alhoewel, niet helemaal nieuw, want het is gewoon wat vroeger Upstairs At The Garage was maar dat nu een nieuwe eigenaar heeft en een nieuwe lik verf (je ruikt het nog in het trappenhuis). Dat bedoel ik, Upstairs At The Garage. Dát is een goeie naam voor een venue. Je weet meteen waar je aan toe bent. Je hebt de Garage, klinkt sowieso al lekker groezelig, en dit is daar dan boven. Geen moeilijk gedoe. (Beneden heet het trouwens ook met de nieuwe eigenaar nog gewoon de Garage).

Maar goed, we zijn hier, afgelopen donderdag om precies te zijn, voor Fazerdaze. Heel fijn nieuw Nieuw-Zeelands gitaargroepje dat in ongeveer hetzelfde dromerige soort indiepop doet als Hater van een paar weken terug en eigenlijk dus ook wel in het toen genoemde rijtje - Alvvays, Fear of Men, Jay Som - had gepast. Zelfde samenstelling als Hater zelfs: zangeres/gitariste plus mannelijke bas/drums/nog-een-gitaar. (Overigens is het vooral háár project, Amelia Murray heet ze en op plaat speelt ze alles zelf). Om de vergelijkingen gewoon nog even door te trekken: Fazerdaze's net verschenen album, Morningside, is iets wisselvalliger dan die van de Zweden maar op het podium komen de kiwi's een stuk beter uit de verf. Het is minder statisch en in zichzelf gekeerd. Heeft een losser, bijna slackerig sfeertje. Alhoewel de tuinbroek van de drummer wat mij betreft misschien een stap te ver is. Maar het werkt. Het publiek is stil en aandachtig en enthousiast en laat van zich horen op precies de juiste momenten. En dat maakt vervolgens ook de band weer beter. Jennifer is hartverscheurend mooi, Lucky Girl is de ultieme indiedansvloervuller als er in 2017 nog indiedansvloeren zijn om gevuld te worden en ze sluiten af met een prachtige cover van Gwen Stefani's Cool in de toegift.

Fazerdaze is in de nabije toekomst twee keer in Amsterdam te zien: donderdag 11 mei in Sugarfactory samen met Happyness en op vrijdag 26 mei op de eerste dag van London Calling in de Paradiso.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics