9.12.17 - (0)

Leeslinks voor in je weekend:

Pop Producer SOPHIE on Anonymity, Honesty, and Artifice
Grote veranderingen in de wereld van SOPHIE. Waar de producer tot recentelijk grotendeels in de anonimiteit opereerde - de twee keer dat ik haar live zag was ze niet meer dan een schimmig figuur in een hoodie achter een mengpaneel - en haar nummers andermans vocalen bevatten, zingt ze ineens zelf op haar twee meest recente singles en lijkt voor een carriere in de spotlights te hebben gekozen met opvallende video's (It's Okay To Cry en, een paar dagen terug, Ponyboy), dríe interviews in een week (deze in Teen Vogue vond ik het best maar ze staat ook in V Magazine en Vulture) en, naar verluidt, extravagante live shows. Wat dat laatste betreft is het extra jammer dat haar optreden afgelopen nacht op een Huntleys + Palmers feestje in Peckham bij nader inzien een dj-set was. Voor een aanzienlijk deel dezelfde set als een paar maanden terug op Visions Festival (en dat dus met de kennis van nu ook een dj-set was): een mix van harde, schurende grime-achtige tracks, instrumentale versies van eigen nummers (Ponyboy bijvoorbeeld) en diverse remixen (is dat niet Cardi B? En dat is zeker te weten Charli XCX's Lipgloss). Heb me erg vermaakt maar hopelijk binnenkort ook eens een écht Sophie live-optreden.

Farrah Abraham’s Pop Music Should Make Her An Avant-Garde Icon
My Teenage Dream Ended van reality-tv personage Farrah Abraham (ze zat in MTV's Teen Mom) is een van de intrigerendste platen van het afgelopen decennium. Echt, je weet niet wat je hoort. Zes jaar na verschijnen is dit het eerste interview met de producer van het album.

East Africa's New Wave
Uitgebreid portret van het Oegandese Nyege Nyege label - nieuwste release is deze cassette Nihiloxica en die is erg de moeite waard - en actuele electronische muziek uit (oost-)Afrika in het algemeen.

Rock N' Roll Insurrectionist
Interview met Ian Svenonius (Make-Up, Nation of Ulysses, Chain and the Gang) over cliches, Washington DC en z'n eerste solo-album.

Dan Bejar On Having No Process
De Destroyer-frontman over hoe hard hij werkt, over schrijven (muziek en teksten) en ouder worden.

De Iggy Pop boardshorts van het plaatje van vandaag kun je kopen bij Billabong.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics