24.7.22 - (0)

Leeslinks voor op zondag:

How to Make a Watch: Part One
Ik mag graag een goed tourdagboek lezen. Bandcamp stuurde een verslaggever mee met Dummy - makers van een van mijn favoriete albums van vorig jaar - op hun kersverse rondje langs diverse Amerikaanse podia. Misschien iets te veel focus op de politieke en economische kant van live optredens maar er gebeurt verder natuurlijk niet zo heel veel op zo'n lange tour. Fijne illustraties ook. Er is ook al een deel 2 maar daar ben ik nog niet aan toe gekomen.

The Almost Complete History of Kill Rock Stars
Hele lange longread. Echt heel lang. En een beetje raar van opzet. Fragmentarisch. Misschien is het meer de transcript van een (radio)interview dan een geschreven artikel. Maar goed, alles wat je altijd al wilde weten over het Kill Rock Stars-label en meer.

The Council House That Launched Top British Bands
Nog een stukje over Studio Electrophonique, de in een doodnormaal rijtjeshuis in Sheffield verstopte studio waar onder meer Pulp en ABC hun eerste liedjes opnamen (en de recente documentaire over de studio). Dezelfde anekdotes komen weer voorbij maar de foto's zijn fijn.

Out of Space
Voorproefje uit een nieuw boek van Jim Ottewill met de ondertitel How UK Cities Shaped Rave Culture. Dit hoofdstuk gaat over de ravescene van Glasgow en de plekken waar die rondhing.

Distance Skews Everything
Interview met Pavement. Iedereen komt aan het woord. De nieuwe re√ľnietour komt in de herfst terug naar Europa.pining for the fjords
hringvegur
instagram
pop muzik
bandcamp
facebook
e-mail
rss

front
job de wit
polderlicht
gert verbeek
toekomst hervonden
i always have a song

blogger statistics